arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping Cart


A year ago


Blog

De platenboer - Sugar Pie Records

A year ago


De platenboer - Sugar Pie Records

A year ago


Inspired by a monthly column in a short lived BE magazine (apollo magazine) we plan on featuring BE record stores... interview is in Dutch (google translate is your friend).

Sugar Pie Records, een onafhankelijke platen zaak, gelegen nabij de Vrijdagmarkt in hartje Antwerpen. Streeft niet alleen de muziek te verkopen waar mensen om vragen, maar óók de muziek die ze zelf heel fijn vinden en je in hun privé platenkast aantreft. Er bestaat ontzettend veel fantastische muziek waar geen aandacht voor is, die mensen gewoon nog niet kennen omdat het nergens wordt gedraaid. Als je gewoon niet weet waar je moet beginnen dan is Sugar Pie Records de winkel die voor jou het kaf van het koren scheidt, waardoor je makkelijker nieuwe dingen kunt ontdekken. We geven je met liefde voor muziek graag tips op basis van de muziek die je mooi vindt en zo kun je langzaam je smaak verbreden. 


Wat is de eerste plaat die jullie ooit hebben verkocht?
JAN : Goh, geen idee eigenlijk...het was bij de opening behoorlijk druk...waarschijnlijk was dat Thriller van Michael Jackson ofzoiets omdat die veel te goedkoop geprijsd was Smile.

Wat is de duurste plaat die je ooit hebt verkocht?
HANS: De 3 originele Placebo (Marc Moulin) albums. Misschien jammer, maar heb er geen spijt van. Vandaag zou ik er meer voor vangen maar toen had ik andere prioriteiten.

Wat is de meest verkochte plaat in Sugar Pie Records?
JAN : Het zal tussen 3 platen gaan omdat ik de exacte aantallen niet zeker weet :
1: Various : Saturno 2000, de slow-down Mexican compilatie op Analog Afrika
2: Vermin Twins : Pop LP
3: Bjorn Eriksson : The Harakiri Suites LP

Heb je zelf een holy grail die je nog zoekt op vinyl?
HANS: Dat zijn er nog wel enkele. Ieder jaar vink ik er wel een aantal af, maar komen er ook weer bij. De saga stopt nooit. Maar deze 2 graag : "Davy Graham : Hat" en "Yusef Lateef : Eastern Sounds".

Jan : Goh...ik heb juist eens in mijn discogs gekeken...er staan 5712 plaatjes in mijn wantlist 😑, zeker en vast dat daar een hele boel holy grails in staan, maar eerlijk gezegd ben ik al zeer tevreden met een goeie reissue.

Heb je een favoriete soundtrack?
JAN : moeilijk, want dat is elke maand wel weer een andere, maar de Uccidete Il Vitello Grasso E Arrostitelo van Ennio Morricone scoort al een twee tal jaren hoog als favoriete soundtrack. Ik heb de film helaas nog niet gezien dus als die mij al goosbumps all over geeft, wat moet dat dan wel niet zijn mét beeld erbij...

HANS: Als kind was ik gek van "The Jungle Book" en "The Muppet Show". Ik hou nog steeds van de geweldige introductie 'forgive me Charlie Parker wherever you are' van het nummer 'Sax And Violence' hahaha.
Nu is mijn favoriet "La Planète Sauvage" van Alain Goraguer.

Welke Belgische soundtrack zou jij op vinyl willen?
HANS: Begin dit jaar verschenen 2 albums met nooit eerder uitgebrachte composities van Pieter Verlinden op 678 Records. Blijkbaar bestaan er nog massa's opnames voor diverse Belgische kortfilms, docu's,... Ik wil graag meer horen.

JAN : EX-Drummer en Any Way The Wind Blows pretty please.

Welke song moet zeker op de soundtrack van je leven?
JAN : My favorite things van de The Sound Of Music soundtrack. Mijn paps had duizenden klassieke platen, de witte van The Beatles, nog ééntje van Simon & Garfunkel en de soundtrack van de Sound Of Music. In mijn pre-tiener jaren zongen we in de auto heel die soundtrack onderweg op bv vakanties... Een paar jaar later zat ik naar een jazz documentaire te kijken op TV Holland...ik kende toen buiten Take Five niks van jazz, en plots kwam John Coltrane in beeld die My favorite things aan het spelen was en ik zit heel die melodie mee te fluiten en begrijp op dat moment niet hoe dat kan tot mijn moeder passeert en ze plots "Raindrops on roses and whiskers on kittens..." begint (mee) te zingen....En toen is het zowat allemaal begonnen :-) Dus alle eer aan The Sound Of Music wat mij betreft.

HANS: Dat is een moeilijke die me keuze stress bezorgt. Zet er alvast "Needle And The Damage Done" van Neil Young op.

0 comments


Leave a comment